Indien u klachten heeft die mogelijks kunnen wijzen op een infectie met het COVID-19 virus, is het ALTIJD noodzakelijk om u te laten testen. U contacteert hiervoor de praktijk TELEFONISCH. U zal een afspraak krijgen in het triagecentrum te Dendermonde. Indien u niet mobiel bent, kan een mobiel team bij u thuis langskomen.


De meestvoorkomende symptomen:

° koorts

° droge hoest

° vermoeidheid


Minder vaak voorkomende symptomen:

° pijn in het lichaam

° eelpijn

° diarree

° bindvliesontsteking

° hoofdpijn

° aangetast smaak- of reukvermogen

° huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen


Ernstige symptomen:

° kortademigheid of ademhalingsproblemen

° pijn of druk op de borst

° aangetast spraak- of bewegingsvermogen
https://www.triagecentrumdekroon.be/


Zolang uw testresultaat niet gekend is moet u preventief in quarantaine. Wij zullen de nodige attesten hiervoor elektronisch aanleveren, bij voorkeur via Helena.


KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK INDIEN U LAST HEBT VAN MOGELIJKE COVID-19 KLACHTEN, dit om de andere patiënten die aanwezig zijn te beschermen. U kan langskomen na afspraak na het afleggen van een negatieve test.


Indien u positief test mag u NIET naar de praktijk komen. Wij helpen u telefonisch verder waar mogelijk. Indien nodig komen wij bij u thuis langs mits het dragen van de nodige beschermingsmaterialen.


Indien u een hoogrisicocontact hebt gehad, zal u gebeld worden door het contact tracing center én zullen uw testcodes en attesten voorzien worden via het contact tracing center. U hoeft de praktijk hiervoor niet te contacteren. U kan zelf een afspraak maken in het triagecentrum met deze codes.

 https://www.triagecentrumdekroon.be/


Indien u terugkeert van reis kan u de nodige testcodes en attesten verkrijgen via het invullen van de passenger locator form.

https://travel.info-coronavirus.be/nlhttps://www.info-coronavirus.be/nl/testen/

https://www.zorg-en-gezondheid.be/wanneer-en-waar-testen-op-covid-19

https://covid-19.sciensano.be/nl/covid-19-gevalsdefinitie-en-testing